Ontstoppen riool

In een woning zijn meerdere afvoeren zoals de keukenafvoer, het toilet, het bad, de douche, de cv ketel en de regenpijp. Per woning loopt er meestal 1 pijp naar de hoofdriolering waar al deze afvoeren op zijn aangesloten. Iedere afvoer kan afzonderlijk verstopt raken, maar de verstopping kan ook in de hoofdpijp zitten. Dan zijn alle afvoeren tegelijk verstopt. Er zijn dan ook meerdere manieren om een verstopping te verhelpen. We beschikken over een hogedrukunit waarmee we de riolering kunnen doorspuiten met water. En een electrische veer met verschillende diameter veren.

Doorspuiten met hogedruk

Doorspuiten met hogedruk is een milieuvriendelijke manier van ontstoppen. In onze ingebouwde hogedrukunit hebben we 400 liter schoon water bij ons. Dit water wordt via een slang en speciale spuitkop onder hogedruk door uw verstopte afvoer of toilet gespoten. Door de kracht van het water wordt uw buis schoongespoten en de verstopping verholpen. Iedere verstopping is anders, daarom is er een ruime keuze uit verschillende spuitkoppen.

Elektrische veer

Voor het ontstoppen van een keukenafvoer of andere kleine leidingen (40mm tot 75 mm) wordt meestal gebruik gemaakt van een elektrische veer. Maar de verenmachine wordt ook gebruikt voor grotere leidingen waar je met een spuitwagen niet zo makkelijk bij komt. Denk bijvoorbeeld aan een flatgebouw. Wij hebben veren voor buizen van 40mm tot 150mm. Door de draaiende beweging van de veer wordt het vuil en de verstopping losgeklopt. En de prop doorboord. Voor verschillende situaties kan er een andere kop gebruikt worden. Je hebt boorkoppen, freeskoppen en kettingkloppers in verschillende maten.